بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، علیرضا امیری امروز 16 بهمن 1401 گفت: این مراسم با حضور سرپرست فرمانداری، بخشدار مرکزی، شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، رئیس اداره ورزش و جوانان و جمعی از پیشکسوتان و باستانی کاران و علاقهمندان این رشته پهلوانی برگزار شد و ورزشکاران به اجرای فنون ورزش باستانی پرداختند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان با تاکید بر اینکه ورزش زورخانهای با 3000 سال قدمت ورزش باستانی ایرانیان است، افزود: ورزش و انجام حرکات پهلوانی جزو فعالیتهای اصلی روزمره ایرانیان در دوران باستان بوده است و مردمان آن زمان، برای ورزشکاران با توان بدنی و منش و نگرش والایشان، ارزش بسیاری قائل بودند و همواره سپاسگزار آنها بودهاند.
امیری با اشاره به اینکه ورزش زورخانهای و پهلوانی یکی از میراثفرهنگی و معنوی ایران اسلامی است که به ثبت یونسکو رسیده است، افزود: توسعه این ورزش مورد تاکید مقام معظم رهبری است و بر همین اساس باید نسبت به گسترش و توسعه این ورزش ملی و مذهبی از همه ظرفیتها بهره برد و همه ما وظیفه داریم در حفظ و نگهداری و پویایی این میراث معنوی گرانبها کوشا باشیم.
او افزود: زورخانه در حدود هفتصد سال پیش (سده هفتم خورشیدی) با این سازوکار امروزی سازماندهی شد و از اینرو، بر پایهٔ رفتار و منش تاریخی و اسطورههای ایران زورخانه میتواند دست کم در ایران تاریخی بسیار کهنتر از آنچه گمان میرود، داشته باشد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان ادامه داد: جایگاه زورخانه پس از اسلام در زندهکردن فرهنگ و آیین افتادگی و برادری که از عهد باستان در ایران رواج داشته است، اهمیت ویژه دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/